Followers

Monday, 31 December 2012

92 times

2012 ? finally, it comes to the end of the year. welcome 2013 :) yes , 2012's memories will keeps on my mind everyday,everywhere,every everu evera and so on. haha :p

sebenarnye aku nk cukupkan 100 entry post for this year, tapi cm tak tercapai jek en. maybe ni adalah antara post yg terakhir untuk tahun ni. diulangi, untuk tahun ini. diulangi 'untuk tahun ni'. haha

malam tahun baru? ape yg aku buat . ntah. tapi tadi ayah aku ade cakap,' ema ni kalau duk uma, msti perut ke depan'. amboi ayahhhh :) da pandai buat jokeee. aha. biarlah. nt kat sane, hari2 aku diisi penuh dgn nasik berlaukkan ayam goreng bersama telur dadar. nk sedap sikit, tambah la sayur. haha. tapi takpe, alhamdulillah. sedap jugak makan cmtu. tapi makanan kat uma la heaven.

esok fly g sabah. then april baru balik shah alam. sepatutnye balik bulan feb ni, tapi kesian kat kawan aku si qila a.k.a black. eh name baru dy , blackie speckie, katenye esah yg bagi name baru tu. huhuhahahihi :p si die pon jenuh la pakse aku balik rumah jugak, sampai die nk booking kan tiket utk aku. then aku pun jenuh la jugak pakse die bg aku g jalan2 dgn kekawan aku kat sabah. aha, ape2 la die ni. akhirnye, die bagi jugak. sebenarnye yg aku balik bulan dec ni sebab die la. taknak sangat bg aku g jenjalan kat sabah kan. ayah aku pon okey je mane2. nasib baik bapak gua sporting.  ha seminggu ni hambik ko, 3x jumpe die. nasib gune duet die. :p *tu yg penting sebenarnye*

nanti kalau agak2 terbace post aku takpun ter tahu yg aku balik shah alam bulan feb ni, sume tu kompom la keje die. takde org lain lagi dah. ayah aku sendiri kate, g la jenjalan kat sabah tu. tahun depan tahun last kan. -,-' aku pun mcm setuju gilaa . tapi tu la, bahaye jugak jenjalan takde family ni.

mak bapak aku memalam tahun baru ni beliau and beliau g dataran shah alam dgr ust azhar idrus bagi ceramah. beliau and beliau pegi naik moto je. taknak jammed. haha. mak aku siap bawak bekal lagi. comel kan ? :p

p/s :bile la kan aku nk ade suami. cehh berangan . haha. btw wishlist aku akan update esok kalo sompek okey. :)

kbai.

Saturday, 29 December 2012

91 times *“SEGMEN BLOGLIST TERBAIK BULAN JANUARI”*


secret journey ? yeahh mcm kene mengene lak ngn segmen ni ' bloglist terbaik bulan january'. kire mcm mencari bloglist yg terbaik tu mcm a 'journey'. nice rite? :)

so, lets join us through dis segment. please click here, if u wanna know more or anything bout dis segment. in shaa allah. bye. selamat menjoinsss :p

90 times *Segmen Kami Buddyz Follow Back By Ilia Asya*


hye. assalamualaikum. segmen yang ke berapa belas kali dah aku join. *maaf kalau2 terkasar dgn menggunakan bahasa aku ni.

oh ye, segmen kali ni mcm yg tertulis d title, segmen kami buddyz follow back. ape tujuan segmen2 ni?alololo sebab nk kenal bnyk blogger yg kite tak kenalla. kite boleh mengkreatifkan minda kite bile tengok blog blogger d samping leh stalker2 kan. haha. 

ape pon, kalau korang nk join, sini ha KLIK , tak susah pon, tak gune duit se sen pon, untung2 leh dapat giveaway dari tuan sponsor. In Shaa Allah. 

ok, selamat menjoin. babaii :p



89 times *segmen : "Year End Giveaway By Cik Bunny"*

CLICK HERE

jom la join segmen ni. simple sangat segmen ni. :)

Friday, 28 December 2012

88 times *Segmen Blog Review By Mymy Mushie*


Segmen Blog Review By Mymy Mushie



yeayy join segmen lagiiiiii :p

mangseeee yg d tagged : adek,ayan.

kbaiiii :)

87 times * First Giveaway by Shekechik*


Segmen : First Giveaway by Shekechik.


moh join mohhhh. babai :)

86 times

hai hai. aku sekarang tengah tolong2 adik aku bukak kedai. ceh, cakap cm gempak sgt, tapi sebenarnye baru nk start. siap suh like fan page kat fb lagi, siap pakse aku lagi uh, last2 aku cakap kat dy, 'ha, bukak la fb aku tu, like sendiri, suke hati ko la nk buat ape'. aku pon tak tahu ape2 sgt dah sal fb. nk deactive tapi disebabkan sume pasal kelas/kuliah update dkt group's fb, so tak dapek la nk deactive buat mase ni. haha. twitter aku rajin on, sebab aku ley sesuke hati aku je nk update ape, tak yah pk hati org lain. wakakaka *ketawe kejam*

kenape ea uitm ni suke sgt bagi cuti, aku mls la nak balik uma. kalau balik uma tu, terus sampai uma takpe, ni nk kene tercongok kat airport, mlsnye aku. muokkk. ha ape dy?? tak yah balik uma? g jenjalan kat sabah ? hahahaha. tanak aku. segan , aku ni suke awkward. pemalu sangat sangat. lagipun uma org, tak elok lepak lame2 kat uma org.kalau setakat 2 3 hari je takpe , ni seminggu lebih. haih, aku ni tahu gak maluuu.lagi pun 'die' tak kasi aku merayau kat sabah. bukan ape, risau agaknye,kang ape2 la yg aku buat.aku pon kekadang gile jugak orgnye.

nampak tak aku join segmen2 ,ala yg entry post aku yg sebelum2 ni tu, tu en sebenarnye hobi baru aku. saje je nk support blogger yg ade. bukan nk cari publisiti murahan, tapi saje suke2, sementara masih hidup. hahaha.korang poin joinlah sekali. mmgla nampak cam kekadang 'bushes' kat dashboard tu, tapi boleh jugak hilangkan boring. sangat2 membantu anda ketika anda berasa bosan yg teramat.

dah la tu. kbai

Thursday, 27 December 2012

85 times *segmen memburu followers by hotmasakini*

CLICK HERE !

moh le join yoppppp oi.. :)

84 times * Contest: Saya Si Blogger Awesome 2012 by Yanie dan Akma*

give CLICKS HERE 

salam. :) contest kali ni mcm comel2 sikit kot banner dy. lagi2 word AWESOME tu. mmg awesome la kan. SAYA SI BLOGGER AWESOME . *CEH. MAU MUNTAH ORG YG BACE NI*.kalau muntah la en. btw, bile ea aku start join jadi blogger ni? erm, due tahun lepas rasenye. tahun 2010. oh yaa the end of year 2010. buat blog ni pon sebab putus cinte. *haha . zaman kanak2 dulu tu sebenarnye,bukan ape, tak tahu nk cite kat sape, nk cite kat mak ayah mau kne penumbuk asenye. *asenye la. :)

blogging ni sebenarnye nk suke2 je,DAN BEST SANGAT! bagi rase mcm ramainye kawan. ley stalk2 blog org. cantik2 kan blog blogger2 ngn kekawan sendiri jugak. lagi2 kalau ade rase tak puas hati, mmg tgn ni gatal2 je nk taip something kat blog, walaupun ade entry post yg padam, sebab tanak la org bace nanti ape lak jadi. :p

harapan pada blog ? haha. follower ramai laaaaaa. baru rase mcm ramainye *secret admirer aku* !

keh3. sudah cukup suda.

kbai. :)

random tagged : ED,manja.
                     

83 times *"Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !" *

KLIK SINI
Ini adalah salah satu cara untuk saye menghilang kebosanan yg ,elanda d hujung tahun ini ketika berada di depan lappy tanpa mengetahui cara2 untuk menghiliangkan kebosanan. oleh itu, join lah segmen ini di samping untuk meningkatkan follower serta support blogger2 yang ade. selamat berjoin. :)


:) kbai

Wednesday, 26 December 2012

82 times

salam. dah berape hari dah aku kat shah alam ni ? dah 6 hari. tapi assignment 1 pon tak bersentuh. bukan ape. tak best la  buat kat uma. haha. asyik nk makan je. makan ,tido, makan, tido, dating. tu jela . 

tadi aku g jenjalan. hihi. ngn sape tah tadi. haha. tujuan utama keluar nk beli blazer.pastu die nk beli barang2 dy nk g keje. file, pen, liquid ,etc. aku melayan je. sebab tu duit die. :)

ape lagi aa nk cakap? ouh, hari ni keluar berdue je. selalu bawak kerabat2 aku sekali. kali ni semua mls nk bersiap, and keluar td pon last minute. mmg janji nk keluar hari ni, tapi pagi tadi tak jadi, tapi tengahari tu tukar balik plan, jumpe la pulak. haha. kul 6 lebih baru gerak balik shah alam. ape lagi, dah tade dah pk nk straight lane tengah, dari awal smpai akhir lane hujung,lane last sekali. mmg pk nk cepat smpai uma. bahaye ? mmg pon. tapi mls nk dgr ayah bebel. 

dari semenyih - shah alam, 20minit je da sampai. -,-' puas jugak la tadah telinge kne marah dgn die. tapi ape nk buat, buat2 tak dgr jela. 

blazer aku cantik, cantik. die yg pilih. haha. 

dah la, bye.

Tuesday, 25 December 2012

81 times *"1ST SEGMEN: TAMBAH FOLLOWER BY CIK MIMEY"*


hai hai. 

nk cerita sikit tentang blogger yang buat contest tambah follower ni. beliau kate ini adalah the first segment yg beliau contest. blog beliau simple, teratur, menarik, kiut2 sebab combining bet. the color of pinky and purplish had it chemistry. tapi mmg cantik la color ni kalau di combinekan.

AND

blogspot aku pulok, biase2 je. tade ape yg menarik. tapi cam cantik jugaklaaa. haha. teratur? boley la teratur jugak. aku takde letak music widget sebab ase cm ke 'stress'an melanda bile sume blog ade lagu, and kalau bukak serentak, habih, begegar rumahhh. 

tagged:ED


korang kalau nk follow ni segment, click sini tau 

kbai !

80 times * Segmen Tambah Follower Di Hujung Tahun*


Meh support segment org !
kalau nk join, sila klik SINI !

total follower blog sekarang only 27 !
my target : 50

kbai 

79 times *'Segmen : Saya Nak Doodle Free By Afie Qaisarah*


ni pulak segmen nk doodle free. doodle yg mcmane ? haa tu korang kene klik kat SINI . tak susah pon. bnde ni seronok la jugak. bagi aku la yg kekadang masa macam terlebih banyak walaupon assignment terlalu banyak,

okay korang, had fun ! bye

lupe nk cakap, aku nk doodle ni !

effy has been tagged for this entry.

78 times *"Contest: Top Referer Get RM100 Topup!"

jom jom join contest yg nih. nt dapat rm100 topup. kalau ade rezeki, kalau tak dapat, takpela, mintak kat mak jela rm100 bawak g plaza massalam.,ley buat makan takoyaki. kenyang akhirnya. ye tak ? *mengidam*

nak tahu camane nk join ? just give one click at SINI,follow the instructions, and ,DONE !

hihi. selamat mencuba. kbai !

77 times * Segmen Blogwalking Akhir Tahun 2012*

KLIK SINI

kliK if nak join.  =)

tag: 1) effy
       2) siti

Sunday, 23 December 2012

76 times *segment tambah follower !*

korang! korang! korang !
Jom join segment 'up'kan follower kat blog engkorang. :)


ok, korang cume perlu klik banner kat atas ni je untuk join segment tambah follower. orite,done!

kbai :)

75 times *Pencarian Bloglist Jan 2013 by Nurfara Hani*

salam jom join segmen ni , jom la jom la. ! (*gedik gedik sikit)

sila klik the banner up there for joining dis segment. hihi. selamat mencuba u olsssss !

kbai. :)

74 times *segmen meng'up'kan follower by Nasehah Mutalib*

 This is my first time joining a segment to make more follower fr my lovely blog.  huhu. lets joins this segment!


just give one click to join dis segment

at this time my followers only 20 !


kbai. :)

Friday, 21 December 2012

Sunday, 9 December 2012

72 times

semalam g one borneo. beli barang2 yg sepatutnye di beli. dgn pipah. pergi tengahari,naik bus.balik petang,naik taxi. sbb barang bnyk sgt. tak cukup tgn nk pegang. terpakse la mmbazirkan sedikit duit.lagi ? ohh, emm, aku ade beli heels. em cantik. tapi aku still terbayang2 stiletto. tapi takde rezeki. erm, hari ni wedding his kzen , so mmg tak ah dy nk layan aku. takpela. redha jela.

tak tahu knape dr pg td aku asyik teringat yg aku p air terjun lenggeng dgn dy hari tu. gambar? ade. tapi malu nk tunjuk, sebab gmbr tu cm nampak aku ni gemok. haha.

tapi knape skang ni aku ase cm tak hepi? adakah ini ade kne mengene ngn homesick? myb ade. aku selalu dgr lagu amaranth-nightwish. sbb lagu tu buat aku teringat dy. haish. knape la ckp sal dy dlm blog. buat malu je.

em hari ni mcm da beratus kali aku call rumah aku. tapi tak berangkat. pergi mane la semua kat rumah. sedih aku tau. haha. ape la dorang buat kan.msti best. eley, best tang mana la kan kalo aku takde. msti tak happening, mst tak gempak rumah tu sebab aku takde nk jerit2 bergaduh bagai semua. eleh aku tahu tu msti sume kat rumah rindu aku. aku tahu. hahaha

dah la. nk berangan jap. kbai

Friday, 7 December 2012

71 times

2nd entry post at uitm. nothing interesting today. same like before. im still been stuck here again and again. dont know when dis will get bla frm my life. so bad. and i feel like wanna to crying rite now but but but please dont cry here, it ashamed me. bcz i m too lazy to close de door, it doesnt mean im the penakut punya orang. haha. just lazy je okay.

so, what kind of entry post tht i posting now?. hmmm. 

ouhhh, fr dis semester, and the courses are like killing me softly, very very softly waa cakap luu.but still hope there have a chance to get wht i dreammmmm, and its like, Ya Allah, give the best fr me and my friend because all dis is not only for us, but all dis is fr to make proud of our parents. please Ya Allah. :)  

okay, firstly,fr the subject QMT 181. it is not bad too much. maybe the intro is quite hard because must to remember all tht. haha. no worries, will buy kismis to get away penyakit lupa.and the lecturer fr dis subject, almost my classmates said, he's hensemboy. oh gosh. so rabun. k stop.

then, fr the subject PAD 310. it is about malaysian studies. for the 1st topic, it quite interesting, because im felt so sleepy when the prof had taught in the class. i think i'm the only one person that felt so sleepy because i do not like anything that is related to sejarah, historrryyy, but, they also felt the same with me ! so funny, but no funny at all. because im not laughing rite know. haha. no funny too. 

so fr the next subject is BEL 312. it is the ------- subject. do not know how to describes my feeling bout dis subject. hmmm. dis subject no final exam, it is based on assessment in the class. sound likes heaven rite ? but it like hell. but not la. tak baik tau cakap macam tu. Allah marah. actually dis subject is stand for occupationally purposes. like learn how to work at workplace but in english la. i mean talk in english. so almost the assessments like 95% in individuals work. so it is called as heaven? no rite . so tht the point. and also bout the how we are suppose to dress is like the employee. wear formal dress code. and sound like my money must fly fly fly away from me. oh mama, ayah, help me ! i love my money. i love so much. erghh. 

okay, the others subject still dont have lecturer , i think so. 

oh ya, i missing so much my home. seriously , i felt homesick.




Sunday, 2 December 2012

70 times

im officially back to uitm. and i felt so damn, speechless, awkward. coz? bnyk gilo mnde tak best jadi hari ni. nanti esok aku cite. kbai. muahmuahmuah

p/s: homesick. rindu rumah,mama,ayah,ayan,effy,tuanku,tanggang,jebot.

Friday, 30 November 2012

69 times

69 ! mcm name group aku time sekolah menengah. comel en ?

semalam aku buat meatball. kuah meatball. fries. aku buat sendiri. haha. sedap? bolehla. sebab aku bukan pandai masak2 ni. sikit2 jela. aku try nak masak w/o tengok resepi.

tinggal 2 malam je aku akan tido kat bilik aku. ish. sedih lah. tak tahu nk cakap cmane sedih ni. susah mahu digambarkan(ayat p ramlee)

pah butang baju aku mana pah ---> bapak aku selalu sebut time gurau dgn mak aku *ehehe

lawak ke ? kau pahal? -----> adik aku, ayan suke jawab mcmni kalau aku story morry kat dy. *ekeke

zzzzzzzzz ----> ni keje efy, (adik aku num 2), cam kelawar and burung hantu. kire cm adik beradik dy lah. *haha

ko bayangkan la, aku kekadang bangun nk p toilet( phm2 la membuang la kan ) ,dy dok depan tb tergelak sorang2 lah. kekadang 3x (aku sekarang bnyk minum air masak, so kerap sgt g toilet walaupun pepagi bute) aku p toilet, dy still ade depan tb. tp time aku amik wudhu' nk subuh, dy da takde la, dy da start zzzzzz !

kalo mak aku pulak, ape ea? oh mak aku selalu pgl name kami adik beradik kuat2, pnjg lak tuih, dalam 10 harkat, then bile kiteorg menyahut, dy diam. pastu dy panggil balik same cm tadi, pastu gelak2. *ahahaha

haha. macam2 ragam kan ? itu aku tak perlukan keluar rumah untuk melepak , berjalan sana sini. hehe.

kbai


Thursday, 29 November 2012

68 times

:) cuti tinggal berapa hari ye kawan-kawan ? huhu. aku dah tahu roomate aku. -,-' bukan tak suke, tapi aku tahu dy selalu balik rumah, keluar, so sudah tentu aku yg selalu ade kat dlm bilik ni akan sering ditinggalkan. ceh ayat cam haremmm.

barang2 tak beli lagi. ala barang ape je pon, kasut jela. tu wajib beli sebab aku mmg kne berjalan kaki sentiase. almaklumlah, study hard. 

lagi? ouh aku still tak packing barang lagi. 

sebelum balik, aku nk duk umah bersenang lenang, menghadap muke mak aku, itu yg penting. mak aku sebenarnye ade bising, knape asyik duk umah je, tapi aku tak jawap, hehe. dalam hati mula berkata-kata, nt kat sabah pon ley kuar2 jugak(wpun tak keluar pon), da smpai rumah, tak keluar pon takpe, duk umah lagi best. 

tapi aku ade gak kuar2, ngn kawan2 aku, bakal laki aku (cehhh haktuihh) , adik2 aku lagi la bnyk kali. sebab ? nanti aku dah balik sane, berbulan tak balik rumah, takdela dorang rase sangat. yela, bayangkan la an, kalau aku asyik kua ngn membe je, msti la adik2, mak aku pon terase, 'ohhh ngn kawan2 takpe lak nk kua, ngn adik2 taknak lak kua'. lagipon kalau aku nk jumpe bakal suami aku (cehhh haktuihhh sekali lagi) , aku akan bawak adik2 aku. tapi ade la one day tu aku kua ngn bakal suami aku tuh sekali dgn kawan aku. 

bukan aku lagi pentingkan bakal suami aku dari kawan2, oh tidak sama sekali ye. sebabnye, kalau kua ngn bakal suami, aku cm ley bawak adik beradik aku berjalan2 di samping mengeratkan lagi hubungan antara bakal suami aku dgn adik2 aku. ape punye alasan tah. tapi yg pasti, duit tak berape nk habissssss la kan. kalo kua ngn kekawan, kompom aku habis duit.

penat la merepek kbai

p/s : aku sebut bakal suami sebab aku nk dy jadi suami aku, cukup 40x aku sebut ,inshaallah termakbul. hehe.(gatai)

Monday, 26 November 2012

67 times

hari ni best ? best. tapi best jugak la. kenapa aku rasa lain mcm. oh semalam aku g MAHA international.em ape tah yg best sangat. aku rase cm biase je. bnyk minum air je aku rasa, pastu hari ni berjalan sesaje. sementara masa masih ada menanti detik2 peninggalan shah alam tempat pembesaran tubuh badanku, sebab taiping adalah yg paling tepat untuk aku ckp cmni, ' tanah tempat tumpahnya darahku' uisehhh cm patriotik pulok aku ase.

aku banyak gelak hari ni. hidup aku tak seistimewa korang yg sentiase dilimpahi wang2 yang berterabur.aku biase2 sahaje.sumpah demi allah, ape pun yang aku sedang rase sekarang aku cube block dan jangan bagi perasaan ni semakin ke depan. maksud aku, jang terlalu sayang. alhamdulillah aku semakin berhati2. mungkin pengalaman telah mengajar aku.ceh ayat.

nak tahu tak, tadi aku g air terjun lenggeng, dah, cukup. ni rahsie okey. bye

Friday, 23 November 2012

66 times

u know wat > i awake so early, after subuh ,i kept dreamy in bed and for dis morning i've already took yong taufu and nutella for breakfast. its freakinggg yummy bro. dis is not the real one the post is. so lets !

firstly, on 19th nov, upsr result was coming, and i'm super excited for that . haha. my little bro actually didnt achieved his target to get 5a's. but nvm bro, u're still the best bro i ever had. okey done w this, lets continue for other part.

orite, secondly, i went wetworld waterpark ! at 9.11am already get a journey and leaving home and also babai mama , and so on.at first everyone which is me, efy ,ayan and afiq, were very excited, but then ,10 minutes later, we already arrived wetworld, and im actually shocked like, 'laju sangat ke aku bawak kereta ? ' because, wetworld is opened at 10am! -,-' hahaha. tapi okey la tuh, ley berpicnic lu kat tempat parking. sebab parking lot pon kosong, so ape lagi,buat cm harte sendiri la. adik2 aku selambe je makan nasik lemak ngup ngap ngup ngap kat situ. mak aku beli nasik lemak 6bungkus. so pepandai la bahagikan sesame sendiri. pastu dah kul 10 am terus berlari laju2 g beratur. haha. takde pon ramai org. tapi ade jugak la org kan. bile dah masuk dalam tu, ape lagi, berpesta la kamiiiiiii !. 

sume bende aku main, gelongsor tu gelongsonr ni, sume aku bedal, bnyk kali lak tu aku main. yg game yg baru tu, suoer bowl tuhhh, berpusing2 kepala aku dibueknyo, tapi seronok. gile had fun la. dekat 4kali jugak la kau main bnde tu. yg gelongsor yg panjang tu ade gak aku main 7 kali. sampai org yg jage tu pon kenal aku . ade ke patut org tu suh kiteorg turun sndiri, sebab dy malas nk tolak kiteorg. ape lagi, buat2 gile la kiteorg kat ats tu. huhu. nk menyakat kiteorang yg gile ni, haha, mendapat ler ko. 

dalam kul 3 camtu, aku dah get ready nk out, tapi ayan aka adik aku taknakkkk out lagi. peh, layankan jela. kul 4 cmtu baru dy nk out. kire penat gak la aku tunggu dy kan. aku out awal pon sebab lapar sngat. tak tahan aku dengann godaan godaan stall kat situ. (hehe) 

then 4.30pm, bru balik rumah. 

after wat we all through for whole this day, we landing on bed after isyak at 8.30 pm. dahsyat kan ? then subuh baru bangun. tapi seronokkkkkkkkk !

cuti sem depan aku nk bawak adik2 aku g i-city waterpark lak. ade org kate, i-city waterpark ala ala sunway lagoon. hehe

gambar? photos? adeeeee, tapi rahsie la nk tunjuk2. haha

kbai

Tuesday, 13 November 2012

65 times

o-o hari ini dalam sejarah. 13.11.12 sempena deepavali, ayah aku telah mengisyhtiharkan bahawa beliau berbesar hati untuk membawa kami anak beranak  ke genting highland, fraser hill, janda baik, air terjun , tapiiiiii, lalu je la. okey la tu dapat lalu je, kire beruntung gak tau.

sebenarnye g uma makcik aku je kat bentong,pahang, area felda mempaga. almaklumlahhh musimmm bebuahan la katekan. rambutan merah, rambutan kuning, nangka, durian, pehhhhhh, manyak best wooo. cume durian tu je la. smpai sekarang hiung aku tersumbat gare2 bau durian yang menyengat tu, almaklumlah aku ni resedungg. keh3. ha, tambah ngn migrain lagi, mmg packages ler tu . tapi aku masih dapat bertahan menempuh dugaan buah durian ni. aku tahu aku kene TABAH !. -,-'

ha ha ha haaaaa, aku ade bnde nk share. tak tahu ler kalau kalau sape2 yg bace post ni penah terlihat ke tak, tapi seriously aku mmg first time tengok kot. ni haaa gambanye.


tahu tak tu ikan ape? ikan keli beb. 

ok, cukup, aku penat. nanti esok luse aku sambung, bye love you

Saturday, 10 November 2012

64 times

fuyoooh fuyoohhh *cam orick sikit. knal tak orick ? tak kenal? klik sini. (abangsayangintanpayung). pepandai ler ko cari. hari ni cantek + cun kan tarikhnye. 10.11.12 . aku ingt nk kawen time tarikh ni la tapi nk wt gane, calon takde, yg ade pon mak tak berkenan. haha.

semalam time makan cucoq bawang plus minom ayaq tea boh , mak aku boleh2 beliau bukak cerita pasal kahwin,menantu sume. aku dah macam, 'ohmyyyyy' . beliau cakap, cari la pakwe time2 sekarang ni, time muda2 ni, senang nanti, da ade asset sume, kahwin terus, tak susah nk cari2 lagi. tapi jangan cari askar, nanti susah nk iron baju depa. tapi yang peliknya, aku boleh diam membisu. tak terkata wa cakap luuuu. 

tapi yang paling haru , beliau suh aku kahwin time umoq 24tahun. huhu. takmau cek. yang pastinya aku akan kahwin kalau dah ada kereta, and rumah sebijik and gaji aku dalam 3k lebih, baru aku bagi commitment sal kahhhwennn nih. dah cukup, nanti aku update balik sal kahwen kahwen ni.

09.11.12 --> result keluoooo !

tarikh yang tak berapa dinantikan sangat, haha. result aku alhamdulillah, walaupon nda smpai pun target, tapi bersyukur jugak aku ne dapat naikkan pointer. maunya nda sedih bila nda capai target. (trip sabahan konon) . alhamdulillah.


betul la org cakap yang sebenarnye, berkawan biar ramai, yang mana baik perangai yang tu patut sangat kita ikut, tapi yang kurang elok, jangan kita ikut. and aku admit yg aku ni cepat sangat terpengaruh. haha. dah terbukti dah pun sekarang ni. cara aku belajar setiap sem sangat2 berbeza. aku harap sangat2 allah tetapkan pendirian aku. aminn ya rabbal alamin.

#impian aku cuma satu#


kbai








Thursday, 8 November 2012

63 times

its getting near. whoaaaaa. scary scaro scara feelings tetibo hinggap kat jantung, hati, buah pinggang,pundi kencing sekali lahhh, oh lupe, usus usus sekali gak nervous.

mak aku cakap en, bace alfatihah , sampai je kat ayat 'mustaqim' , doa la ape2 yang korang nak, doa la sekali untuk umat manusia yang lain sekali, yela tak elok jugak oa untuk diri sendiri je, then baru smbung bace ayat seterusnye..

kbai.

#semoga aku menjadi seorang yang tabah untuk menghadapi hari esok samada yang menggembirakan atau menyedihkan, kerana aku tahu itu adalah keputusan yang terbaik untuk diriku dari-Nya ,dan aku tahu sesungguhnya Dia tidak akan menghampakan umatnya ,jika sebaliknya berlaku, sudah pastinya Dia menjanjikan yang terbaik pada masa akan datang. Aminnnn.

#ucap Alhamdulillah walaupun kita berasa sedih kerana itu adalah satu anugerah dan beringatlah bahawa ada lagi teruk dari kita.


Sunday, 4 November 2012

62th times

aku ada adik yang comel . nama dia effydollah . haha

61 times

hello november :) hope this month could have happiesttt moment especially for mama, ayah, family. please Allah, i want Deks! give the best for me on what i had done in my final exams. hope sooooo. :) i know only Allah can give us everything cuma lambat or cepat je yg membezakan. :) insyaallah, me and friend's effort Allah will give the best. Aminn, only don't stop for pray to get the bestt one result and also give a strength to facing anything bad happen. its not about to blame takdir or faith, but it actually to avoid any frustating, and i know, any bad thing happen make us frustrated ,no mood, any else that related to it. :)

and yesterday is the one of my happiest moment. :) me and him. thank you allah for giving him to me.For u my reader,my stranger reader, my stalker reader, actually i'm not the choosy person. but what i'm doing now ,and if it could make 'your' heart sadly, i'm sorry  for that. i know, you and you will get the besttt one person , girl or woman, women, in your life. trust me. what happened in our relay is the faith. i'm not find the man that had 6pax, tough, rich man, have money, gold, car, i'm actually find the man can make me feel i'm in his life , together with him get through all troubled time and i want the man not rich, and actually same like me. because, i want to help him get what his want in his life. so sorry for you two. because lying to you. and please don't get sad about our relay, u and u are still my friends because you two teach me how kind of life is this . 

haha. Do this luahan hati could make me more calm and feel so lega? hope so. :) kbai

Wednesday, 31 October 2012

60 times

today is last day of October. 
Give thanks to Allah for everything especially still giving me a chance for stay alive today.
Alhamdulillah..

hehe. k bai

Friday, 26 October 2012

59 times.

RAYA ! yeayyyyyyyyyyy.

Selamat Hari Raya Aidiladha.

aku mkn...

  1. nasik impit
  2. lemang
  3. rendang ayam
  4. rendang kerang
  5. sup ayam
  6. kek pelangi
  7. kek marble
  8. kek asam manis
  9. kek chocolate
semua tu mak aku yang masak. aku tolong bau je. hehe. sebab aku buat kerje lain. almaklumlah, hari raye.mestila disambut agak besa sikit, walaupun tade la besar sangat. bhahaha

kbai.

Wednesday, 24 October 2012

58 times

kali ke 58 ? okey. aku tak tahu kenapa sejak akhir2 ni aku suke pulak mengemas.. ntah , mungkin sebab dah terbiase mengemas ngemas time dkt hostel kot,sampai terbawak2 kat rumah.. mak aku pun mcm da pelik, yeke? ye kot.

raye haji,luse. maknenye ade kemungkinan besar akan pergi uma maklang. alahai, malas la pulak. bukan mls ape, malas nk mengadap muke2 kat sane. jangan terkeluar ayat2 yang tak sepatutnya dah la..tetibe aku teringat moment tahun lepas. aku,efy,ayan, beraye bertige je. i mean raye haji la. sebab our parents g buat ibadat haji. mmg aku ter'bebas' sekejap. tahun lepas jela mcm teruk sikit aku. tapi aku da insaffff okey. haha. tahun ni almost aku cm good girl sikit. ceh, ayat cm mintak puji. tapi mmg good sikit dari yang biase.

em, da dgr lagu 'heart on fire' ? best kan ? aku suke sangat. asyik dgr je lagu tuh. sambil2 dgr tu , aku suke la terberangan. memacam gak aku berangan. berangan nk kahwen ! haha.

ha, aku ade maen edit2 gambar. not gambar la, but words kot. saje suke2 bagi hati berbunge2. kebanyakkannye aku buat time gap exam haritu. aku 'pause' study,aku 'on' photoshop. keh3. ini la hasilnya..



 ni sebenarnye tak habis lagi edit, tapi aku mls. nk letak gambar teddybear kat centre tu, tapi mls pulak nk edit. hoho. tp cun gak en ? haha,

ok yang kat bawah ni pulak, aku buat sesaje je, tade kene mengene ngn sesape, cume terdetik je. tapi betul ke ? betul la kot. and scene gambar ni mmg 100% no editing . aku just adding the words,the others is original been captured.aku mmg betul2 sayang kat gambar ni, ni gambar lame, aku ambik tahun lepas, gne camera phone sony ericsson jek, tapi lupe model ape. scene ni aku amik kat depan hostel aku time senja.. depat hostel aku mmg ade sungai and port, tapi tak tahu port ape la kan, tapi subhanallah. cantik sesangat scenery kat infront hostel aku.















korang just abaikan words tuh, and look at scenery there, auwwww , so beautiful. subhanallah.and ade lagi... ni pulak yang aku kate kat port tuhhhh..












aku suke yang awan tuh. :)















ha tu la port nyeeeee,sunset !















ni mmg aku tak tipu la, aku edit picture ni, tapi awan tu mmg dok bergulung lagu tu okey. aku bagi tambah tang brightness ja. :)












antara banyak2 gambar, yg last ni la aku paling cm kalo tengok ase cm tenang je.. :)

apa macam, cun tak gambar2 kat sabah ni ? haha. bye

Tuesday, 23 October 2012

57 times

start suda cuti sem. bukan lame sangat pon cuti.. tapi alhamdulillah ade gak cuti ley gak jumpe family setelah merantau. keh3.. tu la jauh lagi belajar..kan da homesick..

aku suke sangat dengar lagu yg kat blog aku skang.. jonathan clay-heart on fire ! ni sume sebab pengaruh movie omputih la ni. cer la try tengok cite LOL. miley cyrus berlakon. punya sweet..

lagi satu lagu ni nightwish-amaranth. lagu ni aku suh sarah aka mek, ni blog dy -(sarah), terus dy jerit, bulat, ko gile ke dgr lagu black metal. haha. black metal pon aku dgr time nk tdo pon ley tetido kott, haha. penyakit gile datang dah kot.

lagi satu en, penah tak dgr ayat ni ,hahaha.


ni pun pengaruh movie gak nih. masing2 terikut. lagi2 time paper LAW, lagi la menyebut2 word nih, haha. yg bebudak yg takde kne mengene ngn LAW pon sebok gak menghafal topic LAW. mmg power lah, tak yah minum super power pon da power..ayat ni aku lupe dah dr movie ape, wild child kot tak silap aku. 

okey, hari ni, aku main masak2 kat dapur, aku ingt nk duk uma je cuti ni, cm mls sgt nk kua, kua pon mungkin hal yg penting2, cm jumpe kawan2 tuh, penting la tuh en. jumpe pkwe? aigooo, penting tak tu ? keh3. cm ade pkwe jep..

nah ni lagu yg aku cakap td. 


ok bye.





Wednesday, 10 October 2012

56 times

ahad ni, 14oct ni aku exam PAD 214.tapi tajuk dy personnel administration. ade la kene mengene ngn human resource management. best kot blaja subjek ni. common sense. tapi kene gak bace buku. ck CTU 263, soalan dy takde pon keluar direct cm topik2 lam buku. cm common sense. tapi alhamdulillah, berkat doa dr semua org, mungkin allah permudahkan aku. tak rase susah sangat. dan harap keputusan pon membanggekan hati aku. aku harap sangat. ok bye.

jap, aku tak thu knape la en, kalau aku terdengar lagu lam cite vanilla coklat, aku mesti nk tersenyum. bhaahahaha, ntah. aku ase cm comel sangat ah org2 dalam cte tuh. best2. nk thu semalam kan , aku tengok cte drag me to the hell. wahahaha, gila eah. aku tengok ngn roomates aku, gila menakutkan. tapi takde pon menakutkan, cume menyedihkan , dan menyakitkan hati aku. cm budu sangat ouh org dalam cte tuh. melambat2kan mase. ok. bye

eh ade lagi, nt time cuti sem an, aku nk tengok tb puas2. aku taknak peduli kat nfon aku, fb, twitter, sume aku nk biaq lantak pi la haih. aku nk ckp siap2, sape2 nk contct2 aku, contact num uma k, kalo takde num uma, nasib ko la labuuuuu. ok. bye

55 times

aku exam. tapi dah nak habis da pon. hihi. lagi brape hari je. aaa tinggal 2 paper je lagi skang ni pon ade gap 4hari. best jugak. mlm tadi aku tak blaja. sebab aku malas kot. aku mmg nk blaja. tapi suasana kat klaster mlm tadi agak memeningkan kepala aku. bhaha. tak ley nk blaja. ok. sebenarnye an, sekarang ni aku asyik rase sedih je kalau teringat mak aku kat uma. termasuklah bapak aku. sebab tetibe aku rase cm aku nk try buat mak bapak aku bangge sebab ade anak cm aku. aku teringin. sebab aku ase selama ni aku tak penah buat something yg buat dorang ase cm, 'tak sie2 aku hantar anak aku belajar jauh2'. wahhh, sedihnyer. dah la bye.

Friday, 7 September 2012

54times

nk dga satu cite tak ? menyayat  ati gak a.

Mak : Tahu tak kenapa mak sayang sangat kamu?

Anak : Sebab saya anak mak kan?

Mak : Tapi ada alasan yang lebih hebat daripada itu..

Anak : Apa tu mak?

Mak : Kerana boleh jadi kamu lah penyelamat ibu di kubur nanti andai malaikat sedang mahu memalu dan memukul jasad ibu nanti..

Anak : Mak! Janganlah...

Mak : Jadi anak soleh ye..mak perlukan doamu di sana nak..( Mak itu
 lantas mengalirkan air mata cinta :)


aku nak jadi anak yg solehah jugak. :(

__________________________________________

ade satu cafe makan kat uitm. panggil situ riverview.ade 4 gerai. gerai yg first tu an, yg mamat yg jage lauk2 tu an, sebijik cm mirul ouh muke dy. sayu gak kekadang lau pandang. haha. setakat sayu jela.takkan aku nk pergi terkam pulak kan. 

biarlah dy. lagu ni aku cm credit to him la. tapi untuk semua org pon sekali la jugakk. sape2 la ,kawan aku ke, tak kawan aku ke, semua la yg ade kat dunia ni.hehe

aku hanya mau seorang lelaki yg boleh memimpin aku.kalau time2 skang ni, yg ade pon, aku tak berharap sangat . sebab ? aku taknak frust lagi sekali. biarlah. aku reha. ang aku cume terime je ape yg Allah tentukan pada aku. 
 ~tuhan jagakan dia,dia kekasihku kau tetap milikku, aku sungguh mencintai, sungguh menyayangi,setulus hatiku~
kbai

53times

yeahhhh ! minggu ni mmg minggu yg agak stress. smpai aku rasa mcm tak ley nk go. tapi kne gak kuat sikit dari yg biase. HAHA. hari2 aku doa,minggu ni cepat2 la pergi. cepat2 la minggu depan. keh3.

k bai. penat.

Thursday, 6 September 2012

52 times

sekarang aku berada di library. sebab ? aku habis kelas tadi kul 9pm. so maknenye takde bus la kan nk angkut aku balik hostel. bukan aku taknak jalan kaki. ade la beberape rason yg buat aku tanak naik hostel jalan kaki. sebab2nye ialah :

1)malam
2)takot ade hantu
3)kalau ade hantu takpe, jampi serapah je insyaallah hilang, tapi kalau perogol ? nk bace ape? lagi2 kalau perogol yg ade ilmu. haha
4)nk tahu sebab ape aku kate ade perogol ? sebab, kat sini, hutan kiri kanan. then kat bawah hutan tu ade satu kampung, yg laluannye tak dikawal ketat oleh pakgad, yela ade lak pakgad nk jage situ. kompom2 la ade laluan pegi turun bawah tu. seram beb.
5)berbukit bukau dan mcam teda lampu.
6)menyeramkan
7)nanti lutut aku longgar.
8)aku tak suke peluh2
9)aku malas jalan kaki.
10) habis sudaaaa

ha tu la reasonnye. ape nk buat, aku ni mmg pengecut sikit. almaklumlah , aku ni duduk kat negeri org. bukan tak serasi lagi, cume aku cume nk berhati2. taknak cari pasal,taknak cari hal yg menyusahkan sebab aku mmg dah hidup agak mencabar kat sini, sebab jauh di perantauan la katekan. mak bapak dah la jauhhhh, bile kelas mlm2 cmni, tade pulak org nlk tlg hantar. takpelaaa. nk buat cmane. bak akte pepatah yg aku buat sendiri tadi,

'BIAR TIME DIPLOMA KITE SUSAH, ASALKAN TIME DEGREE NANTI KITE SENANG.'

haha. tunggula korang orang sabahhhh, time kat shah alam nt, bia korang lak jadi mak gad hostel. hahaha. nk tahu kenape mak gad hostel yg aku sebut2 ni ? sebab, aku kat uitm sabah ni, mmg sentiase ade kat hostel. tade pon aku g mane2,bygkan ade time mule2 masuk sem 3, sebulan lebih k aku terperuk dalam ni. pagar uitm pon aku tak jejak. hahaha. habis je kelas, aku balik hostel. pastu lepak je kat hostel.

k bai. loceng library cm bunyi dahhhh.


Sunday, 2 September 2012

51 times

seminggu dah aku masuk balik hostel. kire stop dah la beraye kan. tapi kuih raye still ade. aku makan sikit2. nanti kalau habiskan terus, kalau aku rindu mak aku, aku nk buat ape. so kalau aku rindu mak aku, nanti aku makan la kuih raye. aku bawak tat nenas,almond london, kuih siput,tempe pedas dgn tak pedas. yg kuih siput tu mmg laku. smpai ade org tnye resepi. haha. ade gk y tnye cmni , 'bulat,napa ko bwk kuih siput ni sikit?' hahaha. tak dapek den nk menjawab . aku tak sangke lak an , aku ade baju raye yg berunsurkan ketupat. hahahaha. hadoi. lagi, tetibe aku ase cm baju raye aku yg first day raye tu an, cantik. time nk beli an, mak aku cakap , 'cmane la ema ley berkenan kain yg ni ? mama tak bkenan. ' mak aku la yg cakap. alih2 bile da siap jadi baju, haaaaa ambik kau. cun melecun baju aku. kalah mak aku. tapi yg aku jadi blur uh, mak aku g anta sulam, sbb dlm otak aku la an,lau sulam , msti nampak cm org tua. tapi bile dah siap, cantik gak sulam dy ni. ahahaha. biarlah. tapi kan, raye tahun ni, aku bnyk beraye dalam kereta. haha. sebab raye pertame bru aku balik kampung. gerak kul 1pm, smpai uma tok aku kul 9mlm asenye. jem gila. aku ase an, msti org2 yang lain tu pikir cmni, 'balik first raye lah, msti tak jem'. haha. sekali, bile dah sume pikir cmtu, jem gilo la jadinyeeeee.

okey ,habis dah pasal raye. sekarang da msuk kls lik. skrg ni aku ade lagi 28 hari nk final exam. mmg agak kalut sikit la time2 skarang ni, dgn bnyk assignment nk submit, pastu , presentation ade la 1 je, speaking test lagi.then common test, quiz mmg brderet lahhhh. haha. mudah2an allah permudahkan segale urusan aku untuk menimbe ilmu. aminnnnn.

pernah jugak aku ase cm btimbun2, ade la air mate menitik setitik due, sebab ase beban. pastu cepat2 la jadi waras balik. ade hikmah allah duge aku cmni. dy nk bagi aku kesenangan time future nanti, so allah bagi aku mcm2 dugaan dulu. test power aku. moge2 aku dapat gak la redah. hehe . aminnnn.

pernah tak korang terpikir macamni,' aku nk berenti balaja sbb penat sgt dah, aku nk suh mama carikan laki untuk aku, then kawen terus'.? haha. aku pernah.

kbai.

efy & ayan

mama and ayah

ema(aku la tu)



Sunday, 12 August 2012

50times

yeayyyyyy ! lagi brape hari je nk balik uma dah. suke suke suke suke. 

Wednesday, 8 August 2012

49times

hari ni hari keberapa ye pose? 19hari.da setengah bulan pose. tap ntah knape aku rase kali ni, puase sangat2 mencabar, menguji keimanan, kekuatan aku sendiri. kekadang samapi aku terpakse ckp, ya allah, tolonglah kuatkan iman aku di bulan pose. tekak aku kering. aku tak kesah sgt tak mkn ke ape, sebab aku mmg makan sikit, tapi tekak aku kering. aku k bgn sahur, tapi kalau aku bangun sahur, even la kan aku just minum air suam, perot aku tetap senak, nanti esok pagi aku msti muntah. waaaa tak sanggup aku. ape la masalah perot aku ni.

tadi aku baru siapkan firstdraft untuk asignment BEL aku. susah gak nk buat, tapi alhamdulillah dipermudahkan-NYA. lege aku da siap,. sakang nga tunggu miss aku tolong check kan grammar je. haha. miss aku mmg baik. first class punye lecturer. dulu dari sem 1, mmg aku tak suke sngat ngn class bel. aku tak suke. tapi sem ni, aku tak suke class lain lak, bel la yg palaing aku enjoy kalau dlm class. alhamdulillah.

k ah. bai.

p/s:nk wt revision pad la malam ni. petang ni ade kelas lak. huisshhhh nk ABCCCCC ! 

Tuesday, 7 August 2012

48times

lagenda budak setan 2? perlu ke aku pergi tengok. cm tanak je. haha. sebab dgr cite watak lisa surihani tu kne tuka watak maya karin lak. hoho. hero tetap same. tapi setahu aku, bukan ke ayu tu dah mati ? ntah la. ape2 pon tengok jela cte tuh. tapi aku tak g tenok kot. aku tanak ah cite lame cm berulang lagi. tak sanggup aku.

bukan aku tak boleh terima, aku boleh , tapi aku asyik teringat. haha. benci tapi....jeng jeng jeng.haaa tadi an time kat class law, ade pulak an , lecturer aku tuh suh aku bace la text kan, sekali an , aku tersasul daaa sebut 'title' tu jadi titel. haa kau, gile segan aku. terus laju je aku bce text tuh. maen langgar je fullstop ke ape ke. hahahah.

minggu ni cm penuh je test aku. khamis aka lusa, test pad 214. then sabtu ni, costing. dga cte, test costing sem ni bebelit sikit, cm susah a. sbb sem lps punye, cm senang je aku buat. so disebabkan lecturer aku yg terlalu risau, dy bg kiteorang beberape latihan sampai cm berpinar mate aku tengok soalan2 tuh. nasib baik nt bincang je lam class. haha. sampai 2 3 kali aku g print soalan2 tu, sbb miss aku bagi soalan tu tak sekali harung. bg sikit2. aku lak jarang bukak fb. cantek. mmg berulang kali. sampai kawan aku yg tuan puan printer tu, smpai nk naikkna caj 50 sen sekeping. hahahaha. sorila kawan. hahahahha. bukan selalu aku gne printer kau. aku bayar gak walaupun sikit. haaa then minggu depan hari isnin, ade test ctu. ctu ni lagi la, dalamp kls aku tak tengok lansung depan, aku menconteng meja je, tu pon lau dapat meja, takpon aku conteng ketas. emmm, yg tak best lagi, bel aku, first draft kne hantar jumaat ni. wahhhh lagi gile. haishhh. nsib baik outline hari tu cm okey je.

tapi takpe, aku tahu, dgn usaha aku sekarang, mungkin akan ada hikmah. aku tunggu jela...

:) kbai

p/s: ss misscall aku smlm, tapi aku da tdo. please jgn bia aku berharap. dah pergi, pergi jela


Sunday, 5 August 2012

47times

kenapa dalam bulan puasa ni hati aku makin lama makin rasa lain sangat. smpai kekadang aku rasa stress sngat. haha. ntah kenapa? maybe sebab kls aku skang cm tak menentu, kekadang smpai mlm , kekadang takde lansung. mcm tak stabil sngt. aku ni jenis lau da biase kelas kul 8pg, tetibe kls 8 pg tu g delay kul 10 bru start, mmg aku takde mood, jd rimas, lemas. hahahahahahha. ape2 la aku ni. mcm tak senonoh ouh perangai. tapi nk buat cmnae. aku mmg cmtu.

biarlah. :)

secondly, aku nk ignore je bnde ni. tapi aku tak ley nk ignore. :(

lagu ni serius cm kne kat aku. haha. tapi aku ni pempuan. jgn over sgt. tak elok tak elok. emmm, knape mase aku nga menaip ni, aku ase cm tak aman. haha. bergelora sungguh jiwaku ini. hahahahahah
aku kene kuattttt ! yeahhh yeahhh

Wednesday, 1 August 2012

46 times

hari ni aku berbuke nasik putih lauk ayam goreng dan telor mate kerbau. aku bersyukur. sebab aku boleh lagi nikmat buke puase. bukan makanan yang kite rase seronok sangat bile kite berbuke, sebenarnye sebab kite berbuke ramai2, dgn kawan2, makan sekali hadap. sume same2. bile mkn ramai2, lagi best. takde la rase cm jauh sangat ngn family. sebab kat sini kite pon ade 'family'. haha. (wpun sebenarnye touching gk bile tengok org balik uma jumpe fams). its okey babe, tunggu la korang nanti bile aku da sambung study in degree kat semenanjung, kalau dapat shah alam lagi bagus, lagi senang aku nk 'tell the world i'm coming home'. bukan seminggu sekali je aku balik uma, aku balik tiap2 hari. hahahahahahha. biarlah. aku geram ouhhhh. tak puas hati aku. bukan aku tak ley nk balik , tapi aku kesian kat ayah, taknak dah aku cm susahkan dorang. bukan jenis aku memintak mintak nihhh. hehe.

kbai. selamat berterawih k. 

Monday, 30 July 2012

45times

whoaaa puasa kali ni, aku gastrik. lemah terus aku. pening, muntah2, perut pedih., haha, seksa gila. k bai

44times

lagenda budak setan. haha.

mlm ni aku ngok ngok a movie yg ade kat dalam harddisk aku, sekali aku tengok2 ade lak cte lgenda bdk setan ni. pastu mule la teringat yg bukan2. haha. ingt lagi tak stillsyg ? aku first dating dulu ngn dy, aku tengok cte lbs ni la. huwaaaa. kat ou lak tuh. aku smpia skang lau teringat dy msti aku rase cm nk berak, jantung aku nervous. hahahahaha. sumpah. aku tak tipu k.

biala. tiada jodoh antara kami. idok ler teman kesah. (wpun kesah)

Thursday, 26 July 2012

43times

aku gastrik ? yeke. aku tak penah rase gastrik tu. tu aku tak tahu ape2 sal gastrik. aku pikir aku sakit perot ni sebab senak perot. ntah. ape la yg aku dok pk. tapi pedih ouh perut aku ni. cm kne kikis. pastu nk temuntah, tapi tak terkeluar2 muntah ni..haha

aku lagi 19 hari nk balik uma, best ? kompom aa best. aku suke aku suke. tapi, aku raye kat shah alam lu. then pas smyg raye bru lik kampung, tu pon tak sure balik uma maklang kat sungkai perak ke, balik semanggol. aku pon kompius. nampaknyer beraye dlm kereta la tahun ni. petang bru la sampai kampung cmtu gayenyer.

mercun ? akubalik uma 15hb8, so kemungkinan besar adik aku da beli mercun2 yg sesuai untuk aku. contohnye seperti mercun lebah, mercun gasing, lagi mercun pop pop laaaaa. haha. aku tak berape sangat maen mercun ni. main tu main, tapi tengok je lebih. aku ni jenis cepat terimagine. contoh cam bile aku pegang je mercun bola la kan, mesti aku terbayang, termeletup kat tgn aku. aku tak boleh, nt ngilu otak aku. haha. tu kalau mercun, kalau yg ape yg aku selalu buat kat hostel, kat rumah ke kan, yg SELALU aku buat la, cam kat hostel, aku turun tangge an, tangge kat sini sumenyer tinggi, paling tinggi kat sini, ade la 285 anak tangge. tu yg kat bawah dekat dgn fakulti. tapi yg dekat hostel ni, ade la kot dekat 40-50 anak tangge. haha. dalam sehari due tige empat kali gak la naik turun naik turun. aku selalu kalau turun tangge terbayang aku tersembam la kat tangge, terbayang kepala aku tergolek la ape la. hahahaha. itu la aku. tu taknak main mercun. aku ngilu. HAHAHAHAHA

okey, bye. selamat hari raya


Friday, 20 July 2012

42times

alhamdulillah syukur. esok da start pose. nampaknye pose kali ni kali kedue aku berpuase jauh dr family. huhu, takde la jauh mane, tapi OVER THE SEA jugok ler. ape ea aku nk ckp lagi, em, aku sekarang ni mcm hati kering sikit. ape yg org buat kat aku, aku ley cool je. takpon org dok kecoh2, panik, aku ley wt cool je. cume kalau pasal bnde halus, makhluk yg aku tak ley nk nampak, alaaa yg ghaib2 tu, yg tu aku tak berani la. hahahaha. yg tu mmg buat aku cepat cuak. aku kalau selagi tak jadi ape2 kat aku, kau takde rase takut, tapi kalau da sekali kene, haaa mule la, nk duduk dlm bilik sorang2 pon cm kne pikir bebanyak kali. . hahahaha.

emmm, hari ni aku g class eco sorang2, tade la sorang2 sgt, maksud aku, kawan yg aku selalu g mkn same2, g kls same2, lpk same2, dy lik uma. ala esah budak kl tu, yg uma dy kat kepong tu. hhaha. td aku g kls ngn bebudak kls aku gak.

aku : weh, nk g kls, tunggu aku tau. aku g ngn korang.
dorang : haha, bulat sorang2 , kesiannn, eca balik uma. 
aku: tahu takpe. nt aku nk bckp ngn sape time jalan nk g tunggu bus. 
dorang : cakapla sorang2
aku : TAKNAKKK !!


haha. ape2 la aku ni kan, dlm kls pon, dorang saje2 tnye mane esah. haiyaaaa manyak geram gua. dah la kau ni tak dpt lik uma. sedih jugak. tapi wt lek jela kan. lagi bape hari nk balik uma. haha. hari la sangat. 


cube tengok ni, aku balik pada tarikh ini (see the calender below please)



                                             15/8/2012       -7.25pm-

Tapi sekarang ni baru bulan berapa? nah, tengok la lagi ni.


ha cmane la tu ? lambat lagi kan. so kpd kawan2 aku yg sekarang ni yg tengah lpk2 ngn fams, yg dok begurau senda ngn adik2, kaka2, abg2, ingt2la aku kat hostel ni, yg sentiase menunggu kepulangan korang dan makanan korang sekali. hahahahha. dah la mengarut. bye






Tuesday, 3 July 2012

40 times

kali ni aku nk update pasal ape ea? ooo the latest story la an, aku single. ntah sedey ke hepi ke aku pon tak thu. tp bnde ni btol2 buat aku migrain. smpai skang pening kpale. dah tu je la nk ckp. nk nangis. sedey. haha. bye

#tak sabar nk raye #

Thursday, 28 June 2012

39 times

minggu ni da masuk minggu yg ketiga aku kat uitm sini. brg yg plg aku rindu setakat ni la kan, 

.
.
.
.
.
.
v
[BANTALWANGI]

tak sabar dah aku nk balik uma nih, haha. lagi 5 minggu. skang ni dalam proses nk habiskan puase ganti, jenuh gk la nk berpuase. tu la, ponteng agy pose. aku okey ke ea duk sini ? ntah la. aku ase sem kali ni, aku tak bnyk sangat menggile. nk kate bz sangat , takdela sangat. aku pon tak thu ape yg bz sgt. ntahlaaa~ aku kua pon time bile eah ? oo time nk shoping g beli brg2 aku awal sem. tu pon time tak start kuliah lagi. haha. punya la.. da dekat sebulan aku tade pon jalan2 ,merayau, menenggek. keh3. 

okey.bye

Saturday, 16 June 2012

38times


16jun2012. da lame aku ta update blog ni. sebenarnye aku demam 2 minggu dari time birthday aku. and bile dah balik sabah ni baru la sihat. kalau tak, siang bukan main sihat, bile petang nk dekat senje je msti aku tak sedap badan. sampai adek aku yg last tu kate aku kne santau. sebab demam aku pelik. aku pikir aku kne demam chikukunya, ap bnde tah cmane nk eja. haha. tapi tak pon. sebab aku dah sihat sekarang ni.

sekarang nk cerita pasal semester baru. aku da part 3. ade lagi 2 part la tinggal. kire2 cm setahun lagi la nk habis kalau tolak sem yg baru ni. cewaahhhh. sem kali ni lecturer mcm sume okey tapi ade due subjek jela cm ta best. ctu dgn badminton. haihhh. aku kalau yg ta best ni aku selalu ponteng. tengok la cmnane jalan cerita sem aku kali ni. mungkin bdminton tu aku akan asyik memonteng je. aku mls tau nk masuk kelas kalau kelas tu buat aku stress dgn aku akan ckp cmni,' coachh menggedik'. tu y aku mls tu. mulut aku kekadang ta bley nk cntrol.

ape lagi ea aku nk cte? ohhh aku kat sini makan cukup, minum cukup, tido pon cukup. sume la cukup. ohhh yg pasal gambar kat ats ni,tade kne mengene pon. tu aku saje2 je buat tadi. menghilangkan rae boring tadi. sekarang tade la boring.sebab aku nga ngok cte 'aku ada kau ada;. cte dy cm boring tapi nk wt cmane, layan je la. hahaha.

okey.bye

Thursday, 31 May 2012

36 times

hari ni 31 haribulan 5 tahun 2012. maknenye hari yg terakhir untuk bulan may. maknenye esok da 1haribulan6. da masuk bulan june. haih. ini bermakne secare tidak lansungnyer, da dekat la aku nk balik kampus. tinggal brape hari je. alahai, mlsnyer..sikit pon aku tak terase cm nk balik kampus . tak rase pon eksaited nk naik kapal terobang, nk masuk uitm sabah tu. tak rase ape2 pon. nk kate tak cukup cuti ni, aku rase mcm cukup, tapi tak thu la knape. nk dibandingkan dgn sem lepas, cuti sebulan je. lagi la kejap je, tak terase pon cuti.

cuti ni, aku tak jejak lagi klcc,ts and bla bla bla. knape ea? haha. aku taknak ingt dh semua tu. nt la bile dah setabah yg mungkin bru la aku jejak balik. haha. ayt cm pasrah je. mmg pasrah pon. -,-'


Tuesday, 29 May 2012

35 times



kekadang hidup aku, mulut aku ni, ckp pon tak serupe bikin. aku ckp bnde lain, tapi hati aku sebenarnye nk ckp bnde lain. sebab ape jadi cmtu? kekadang jadi mcmtu sebab aku tak dapat control hati aku sendiri and aku taknak kalah. disebabkan hati aku sakit sebab dia sakitkan, aku nk jugak hati dia sakit. 

*tade mention kat sape2, harap maklum.*

sori kot kat sape yg pernah terase dgn aku. aku mintak maaf sangat2 sebab ape yg aku pnh buat. aku tade mksud ape2, aku taknak bermusuh dgn sape2, sebab aku thu, perangai aku yg satu ni takkan bawak aku kemane apatah lagi nk bwk pegi padang mahsyar. :(





bukan aku ni suke sangat jilat ludah sendiri balik. tapi kekadang rase sayang tu kite sendiri tak dapat cntrol. sebab? kite letak harapan kat org tu tinggi sangat. dekat situ kite dah salah sangat2. walaupon sesetengah orang rase , 'asal pulak tak ley letak harapan tinggi2', 'knape pulak cmtu, dy kan bakal suami/isteri kite jugak ?' 
haha. nk kate bahlul, tak jugak org yg menimbulkan pertanyaan sebegini. 

bagi aku la,kalau kite letak harapan yg terlalu tinggi kat couple kite yg belum tentu jadi laki or bini kite, buat kate la dy bla cmtu jer tinggalkan kite, tak ke ternganga kite dibuatnyesiap berjurai2 air mate tengok dy ade couple baru. hambek kau. baru kau tahu mane yg betul mane yg salah. so, bertindaklah sebelum terlambat. semuanya terletak di tangan anda ~ 
                                                              HAHAHA. 


so dengan itu , anda perlulah buat  cmni . *sile scroll down*

sebab-sebabnyer adalah seperti berikut ;




Aku belum lagi jumpe org yg boley buat aku tersenyum tanpe buat ape2..so aku tak ley nk komen ape2, ini adalah kerana, aku mmg suke tersenyum, tersengih walaupon org tu baling batu kat aku. haha. setakat ni yg selalu buat aku seronok, tak lain tak bukan, mak ayah aku, adik beradikaku ayan dan efy. kengkawan yg agak selalu feeling2 ngn  aku, zida, qilazzz, qilaadm,mira. pastu kengkawan aku yg ade bile suke dan duke time kat sabah, pipah, samen, esah, salha, nini, sapa lagi aaa, ramai. kawan2 kat sabah sume baik2, sume caring2 belake. HAHA. 




AGAK-AGAK ade tak sesiape yg nk bg aku jawapan cmni ? nampak cam sweet kan. mungkin suatu hari nanti. aku tak mengharap myman tu seorang yg berharta dgn dilimpahi dgn kemewahan dunia, aku cume mengharapkan sesorang yg mampu untuk memberikan aku kemewahan untuk bekalan di akhirat nanti. insyaallah.

sampai sekarang aku tetap dgn prinsip, lelaki yg baik adalah untuk perempuan yg baik manakala lelaki yg jahat adalah untuk perempuan yg jahat. 

kbai.-,-'










34 times

wah wah wahhhhh ~ cm da lame en tak updating blog ni. lame ker? mcm laaa~ sebenarnye aku ade masalah sikit. tapi aku tak thu ap masalah aku, tapi yg pasti aku serabut sangat. sangat2 serabut. tapi tu la, sabar jela aku kat sini. bak kate mak jemah



menyampahhhh ~

haha. gmbo ni nampak cm comel and skang nga femes kat fb skang. tapi ade gk aku tepikir mak jemah kat ats ni boboy ke gegel. hoho. persoalan first2 aku nmpk gmbo ni haaa. tapi takpe, comel comel comel. kiut jugok walaupon boleylaaa. 

nk tahu satu cte tak? 2 hari ni, maksudnye, hari ini, 29hb5 dan semalam 28hb5 , aku on9 kejap2 jer. ceritenye bermule semalam tau,,,aku en on9 kejap2 sebab aku tengok zida takde on9, so aku off9 la, sebab aku nk borak ngn sape en, kalau bukan dy. pastu tetibe mlm semalam jugak la, kiteorg same2 nga on9, aku da nk off senanye, sbb tak nampak dy on9, sekali da nk off nampak dy nye chat kale hijau. teros a tego. nk tahu ape yg terjadi ? jengjengjeng~ 

Messages

  • 22 hours ago
    Amalina Hassbullah
    • oh sayang~

  • 22 hours ago
    Zida Fira
    • yew sayew

  • 22 hours ago
    Amalina Hassbullah
    • bru kau on9
    • kau g mane sehari ni
    • diam je
  • 22 hours ago
    Zida Fira
    • haha tahniah la.. aku baru nak tanye kaw.. baru nampak kaw on9.. kaw g mane sehari ni? hahaha
  • 22 hours ago
    Amalina Hassbullah
    • eh yeke?
    • selu tu aku on9 nampak kau, ni tak nampak, aku off la. haha
    • boring en
  • 22 hours ago
    Zida Fira
    • haha tahniah la aku buat benda yang sama
    • *sayang nampaknya kita tidak sefahaman lagi..
    • hewhewhew
    • hakhakhak
  • 22 hours ago
    Amalina Hassbullah
    • haha
    • marilah kite putus
  • 22 hours ago
    Zida Fira
    • marilah..kita tak dapat lagi bersame
    • hakhak
  • 22 hours ago
    Amalina Hassbullah
    • alhamdulillah..
    • akhirnye bebas jugak aku
    • hahha
  • gilo tak? -,-' 

    lalalala~